Pocs mesos després de tancar el programa Valor Compartit, totes les empreses que han finalitzat el programa ja estan treballant, en diversos estadis, en la implementació de l’eix de la sostenibilitat en els seus models de negoci i activitat. Un total de 10 empreses van finalitzar aquest programa i van completar el procés d’autoavaluació de la B Impact Assessment (BIA). El programa és la primera iniciativa del Grup de Treball de Sostenibilitat de CataloniaBio & HealthTech per augmentar la competitivitat de les empreses dotant-les d’eines per tenir en compte quin és el seu impacte en la societat que les envolta.

Mentre que algunes empreses ja hi treballaven, per altres, participar del programa Valor Compartit ha estat el detonant per als primers passos en el desenvolupament d’un eix de sostenibilitat. Durant la primera part, els participants han rebut una introducció als conceptes de valor compartit així com els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODSs).

Ens ha servit primer com a introducció a la sostenibilitat i la noció de valor compartit com a estratègia corporativa. Valentine Pironneau, participant, NewBorn Solutions

Ens ha permès conèixer les eines que té B Corp per identificar àrees de millora i prendre consciència de les accions que podem dur a terme per adaptar-nos a les necessitats reals de la societat des d'un punt de vista holístic de sostenibilitat. Anna Román Rosier, participant, Mowoot

Revisar els conceptes bàsics també ha ajudat a identificar pràctiques que potser ja existien a l’empresa, obtenint recursos nous per millorar la capacitat per alinear aquestes accions i objectius.

Ens ha aportat coneixement, confiança i saber com treballar a l’hora de poder iniciar nous projectes en sostenibilitat a l’empresa, en els que és necessària una col·laboració interdepertamental, una manera de treballar que cal impulsar si es vol créixer en aquest sentit. Isabel Amat & Marta Masides, participants, Reig Jofre

Hem conegut de la mà d’experts en la matèria i d’altres empreses com aterrar alguns aspectes clau i com endreçar, amb l’ajuda de les eines B Corp, la informació i les accions i objectius a dur a terme. Claudi Rovira Jurado, participant, BioSystems.

Com es poden impulsar projectes que generin un benefici en la societat? Amb els conceptes bàsics apresos, les empreses han rebut acompanyament en fer un exercici d’autodiagnòstic en matèria de sostenibilitat i per dissenyar un pla d’acció inicial. Ja sigui per començar a treballar des d’aquest marc o bé per continuar estenent els projectes sostenibles a les empreses.

Hem fet una revisió de l’estat on ens trobem com a empresa, com ens relacionem amb el territori, amb les persones i, a partir d’aquest anàlisis, ser capaços de definir projectes de millora molt més transversals. Ara podem determinar un full de ruta per continuar contribuint a la sostenibilitat d’una manera holística, o sigui, tenint en compte les persones, el planeta, la prevenció i la prosperitat. Àngels Xarpell, participant, Avinent.

Hem fet anàlisi i autocrítica dels diferents àmbits en els que es desenvolupa i crea impacte la companyia, a través d’una eina que ens aporta una visió holística en conjunt, i així poder descobrir noves pràctiques i millorar la gestió global. Conxita Rusinés,participant, Vytrus Biotech.

Què fa la teva empresa per al desenvolupament sostenible? Aquesta és la pregunta que va interpel·lar a aquests membres de CataloniaBio & HealthTech per participar al programa Valor Compartit. Ara, han identificat, efectivament, què fa l’empresa en aquest sentit i què més poden fer per tenir en compte quin és el seu impacte en la societat que l’envolta i impulsar projectes que generin un benefici en la societat. En algun cas, fins i tot ha ajudat a fer el salt a la certificació:

Hem acabat el BIA amb èxit durant el programa i esperem sol·licitar la certificació B Corp els propers 6 mesos i, el que és més important, millorar cada dia com a empresa! Elizabeth Gil-Roldán, participant, ABZU

El programa era iniciativa del Grup de Treball de Sostenibilitat de CataloniaBio & HealthTech, el Clúster Salut Mental Catalunya i ACCIÓ, amb la col·laboració de Roots for Sustainability, amb l’objectiu d'acompanyar les empreses del sector de la biomedicina i la salut a fer la transició cap a models de negoci més sostenibles i circulars d'acord amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides.

Subscribirse al Directorio
Escribir un Artículo

Últimas Noticias

La exposición al frío y al calor duran...

El equipo de investigadores observó cambios en el...

Uso de RNA móviles para mejorar la asim...

El gen AtCDF3 promueve una mayor producción de az...

El diagnóstico genético neonatal mejor...

Un estudio con datos de los últimos 35 años, ind...

Destacadas

Eosinófilos. ¿Qué significa tener val...

by Labo'Life

En nuestro post hablamos sobre este interesante tipo de célula del si...

Un ensayo de microscopía dinámica del ...

by CSIC - Centro Superior de Investigaciones Científicas

La revista ‘Nature Protocols’ selecciona esta técnica como “pro...

Diapositiva de Fotos