El Vall d'Hebron Institut de Recerca (VHIR) i OncoheroesBiosciences, la biotecnològica centrada en l'avanç de noves teràpies per anens amb càncer, han establert una aliança per a col·laborar en el descobrimenti desenvolupament de teràpies innovadores per als sarcomes pediàtrics.

El Discovery Lab de Oncoheroes Biosciences, situat al Parc Científic de Barcelonai dirigit per la Dra. Eva Méndez, se centra en el descobriment idesenvolupament de nous fàrmacs oncològics per als càncers pediàtrics més problemàtics. "Els pacients de sarcoma pediàtric no han vist cap millora significativa en el tractament en dècades. Estem encantats d'iniciar aquesta col·laboració amb el Dr. Josep Roma, un prestigiós expert en aquesta mena de càncer infantil", va declarar la Dra. Eva Méndez, Directora de Desenvolupament de Oncoheroes."Creiem fermament que les col·laboracions entre el món acadèmic i la indústria són clauper a descobrir la nova generació de fàrmacs per als sarcomes infantils"

El Dr. Roma dirigeix el Laboratori de Sarcomes en el grup de Càncer Infantil iTrastorns de la Sang del VHIR. La col·laboració entre Oncoheroes iel VHIR se centrarà en la via Hedgehog, on estudis recents dirigits pel Dr. Roma han identificat noves dianes per als sarcomes pediàtrics amb un alt potencial terapèutic, encara no revelat. El grup de recerca ha demostrat que la inhibició d'algunes dianes específiques permet eliminar selectivament les cèl·lules canceroses tant en models in vitro com in vivo. Oncoheroes dissenyarà estratègicament nous inhibidors i durà a terme campanyes de garbellat d'alt rendiment per a identificar nous compostos actius que posteriorment s'optimitzaran en col·laboració amb el Dr. Roma.

"Els mecanismes oncogènics que avaluarem en aquesta col·laboració no són exclusius d'un sol tipus de tumor, sinó que s'activen en un ampli espectre de sarcomes i altres càncers",afegeix el Dr. Josep Roma, investigador del VHIR. "Combinant els coneixements acadèmics generats en el nostre grup de recerca, i el desenvolupament de fàrmacs i l'experiència pediàtrica de l'equip de Oncoheroes, confiem a poderaccelerar el desenvolupament de noves teràpies dirigides per a aquesta població pediàtrica desatesa".

Subscribirse al Directorio
Escribir un Artículo

Últimas Noticias

La exposición al frío y al calor duran...

El equipo de investigadores observó cambios en el...

Uso de RNA móviles para mejorar la asim...

El gen AtCDF3 promueve una mayor producción de az...

El diagnóstico genético neonatal mejor...

Un estudio con datos de los últimos 35 años, ind...

Destacadas

Eosinófilos. ¿Qué significa tener val...

by Labo'Life

En nuestro post hablamos sobre este interesante tipo de célula del si...

Nuevos hallazgos para mejorar la compren...

by Universitat de Barcelona

Un estudio publicado en la revista Pediatric Neurology aporta una mejo...

Diapositiva de Fotos